Aan de slag met de loopbaan

Selecteer hieronder links op de pagina wie je bent en welke opleiding je hebt gevolgd. De filters laten dan alleen informatie zien die precies past bij jouw situatie.

Aan de slag

Op dinsdag 14 december wordt de webinar gegeven over 'Subsidieregeling praktijkleren in de derde leerweg'. De mogelijkheden die het derde steun- en herstelpakket biedt voor het om- en bijscholen van werkzoekenden en werknemers die werkloos dreigen te raken. De webinar is ook later terug te kijken als u niet in de gelegenheid bent om deze te volgen.
Afbeelding
Euro
Op dinsdag 2 november wordt een webinar gegeven over het werken met zij-instromers en het opscholen van zittend personeel. Deze webinar is bedoeld voor praktijkopleiders die geïnteresseerd zijn in het werken met de doelgroep.
Afbeelding
ZL Inspiratieafbeelding sbb 2nov
Het Ministerie van Sociale Zaken heeft een subsidie van 5 miljoen euro toegekend voor de aanvraag LimburgLeert.
Afbeelding
Limburg Leert
In de arbeidsmarkt zijn er heel veel mogelijkheden om je te oriënteren, te ontdekken en concreet stappen te zetten in Leren & Werken. Om voor iedereen (professionals én individuen) alle mogelijkheden te presenteren brengt het Leerwerkloket Zuid-Limburg dit op één plek in kaart. De ontwikkelroutes Zuid-Limburg.
Afbeelding
Leren en werken
De maand september staat in het teken van Leren en Werken. Dat is een initiatief van het Programma Leren en Werken om meer aandacht te genereren voor een Leven Lang Ontwikkelen. Daarnaast vinden er in deze maand ook meerdere evenementen plaats: het Festival van Leren, de Week van Alfabetisering en de Week van de Loopbaan. Een Leven Lang Ontwikkelen is voor iedereen belangrijk, ongeacht opleiding-, leef- en werksituatie. 
Afbeelding
September: maand van leren en werken Noordoost-Brabant
Je werk verandert of je wilt iets anders gaan doen. Op deze pagina leggen we je uit wat je kunt doen.
Afbeelding
Zonnepanelen
Wacht niet tot je baan en motivatie echt zijn verdwenen. Dit is het juiste moment om te gaan ontdekken wat je nog meer kan!  
Afbeelding
Passend Beroep
Wil je echt van baan veranderen, dan is een BBL opleiding vaak de beste methode.
Afbeelding
BBL Opleiding
Wil je in Nederland werken of een opleiding volgen, maar heb je een buitenlands diploma? 
Afbeelding
Diploma
Welk opleidingstraject past bij de opleidingsbehoefte van jouw bedrijf en jouw medewerkers?
Afbeelding
Scholing personeel
Maak gebruik van de vele voordelen van verschillende regelingen.
Afbeelding
Werknemers
Je wilt iets anders gaan doen maar bent je niet bewust van jouw mogelijkheden. Ontdek waar jouw kansen liggen. 
Afbeelding
Mogelijkheden arbeidsmarkt
Je zit thuis en wilt weer aan het werk. Je weet wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Kun je met jouw kennis en vaardigheden direct gaan solliciteren op de baan die je wilt, of is het beter eerst een cursus of opleiding te gaan volgen? Misschien past een baan in een andere sector beter bij je.
Afbeelding
Beroep
Zorg aan Zet is een campagne gestart om jongeren te stimuleren vakantiewerk te gaan doen in de zorg. Maar wat heeft dit voor invloed op je loopbaan? We vroegen het aan loopbaancoaches Joop en Linda. 
Afbeelding
Vakantiewerk in de zorg
SkillsInZicht is live! Met deze nieuwe toolset kunnen studenten, werknemers en werkgevers met hun skills aan de slag.
Afbeelding
Vrolijk meisje
Yvonne Thiessen (43) is uitgekeken op haar beroep. Ze wil iets anders. Maar wat precies, weet ze niet. Ze besluit om in gesprek te gaan met Linda, loopbaancoach bij Leo Loopbaan. Dat zorgt voor een eyeopener én een verrassende uitkomst. “Ze heeft me een duw in de juiste richting gegeven.”
Afbeelding
Thuiswerkplek
Tegenwoordig blijven we zo veel mogelijk thuis. Veel werk voeren we digitaal uit, dus er is een grote kans dat ook jouw sollicitatiegesprek digitaal verloopt. Hoe bereid je je het beste voor op een digitaal sollicitatiegesprek? Daarvoor hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet!
Afbeelding
Digitale sollicitatie
Om meer vitaliteit en veerkracht te bereiken hebben we een aantal opdrachten, zelftesten en workshops samengesteld die jou kunnen helpen.
Afbeelding
Werkplezier
Plezier hebben in je werk is belangrijk. Een gelukkige medewerker is minder vaak ziek, werkt harder en is meer betrokken. Maar hoe creëer je geluk op de werkvloer?
Afbeelding
Geluk
Hoe bouw jij je persoonlijke profiel op? Uit welke elementen bestaat je profiel? Hoe analyseer je die en hoe haal je de essentiële onderdelen eruit die bepalen wat jouw onderscheidend vermogen i
Afbeelding
Joop Brusselers Loopbaancoacch
Financieel medewerker bij een bank, hypotheekadviseur, een baan in de verzekeringen… Bauke van Eldik werkte jaren in diverse financiële functies, maar zonder échte passie. Een jeugdliefde – de logistiek – lonkte. Maar een overstap was nog niet zo makkelijk.
Afbeelding
Bauke
De kantoorplant helpt tegen werkstress. Wie zich goed voelt op het werk kan beter presteren. Je bent gelukkiger en kunt geconcentreerder je werk doen. Volgens een onderzoek aan de universiteit van Cardiff zouden planten op kantoor daarvoor zorgen. Je zou er zelfs tot 15% productiever van worden. Een groene collega lijkt dus een waardevolle toevoeging. 
Afbeelding
Pilea, oftewel de pannenkoekenplant
De beste (loopbaan)gesprekken worden gevoerd onder het genot van een lekkere kop koffie. Daarom biedt het Leo werkgevers in Limburg* de ‘Koffiebreak’ aan. Wij zorgen voor heerlijke koffie van een echte barista én een goed gesprek met onze Loopbaanadviseur op locatie voor alle medewerkers!
Afbeelding
HrScan
Doe mee met deze unieke kans om snel en kosteloos inzicht te krijgen in je verandervermogen en ook hoe je presteert ten opzichte van andere ondernemingen in jouw branche.
Afbeelding
HrScan
Dinsdag 1 december is het nieuwe online platform ‘LimburgLeert.nl’ gelanceerd. Dit platform maakt scholing en online training bereikbaar voor alle Limburgse werknemers en werkzoekenden en is een gezamenlijk initiatief van Limburgse werkgevers, onderwijsinstellingen, vakbond en overheden.
Afbeelding
laptop en logo limurg leert
Vanaf 1 december 2020 is de tweede ronde van de subsidieregeling ‘NL Leert door’ gestart. Opnieuw kunnen werkenden en werkzoekenden gebruik maken van kosteloos ontwikkeladvies en daarnaast nu ook kosteloos (online) scholing volgen. Zo maken ze zichzelf aantrekkelijker voor hun – huidige of toekomstige – werkgever en kunnen zij hun positie op de arbeidsmarkt versterken.
Afbeelding
Vrouw werkt als barista en houdt een kopje koffie in haar hand. Tekst 'vind de update die bij jou past'
Investeren in je eigen competenties is de beste investering die je kunt doen als het aankomt op financiële zekerheid. Het leren van nieuwe skills en meegaan met de nieuwe technologische ontwikkelingen zorgt voor meer autonomie in je werk en grip op het leven. 
Afbeelding
Autonomie in je werk en grip op het leven
Met het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst op vrijdag 6 november is de samenwerking tussen Alliander Technische Bedrijfsschool als erkend leerbedrijf en SBB versterkt. Met de afspraken wordt de kwaliteit van het praktijkleren bevorderd en de aansluiting van het onderwijs op de praktijk verbeterd.
Afbeelding
Samenwerking
Minister Ingrid van Engelshoven van OCW en SBB vinden dat de publieke sector zoveel mogelijk stageplekken voor mbo-studenten moet aanbieden. Dat schrijven de minister en SBB in een brief aan het Interprovinciaal Overleg, de Unie van Waterschappen en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.
Afbeelding
Publieke sector stageplekken MBO
Dertien mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt worden in Midden-Limburg klaargestoomd voor een baan in de zorg. Op 5 december is daarvoor het startsein gegeven bij het Gilde Zorgcollege in Roermond.
Afbeelding
Leerwerktraject ‘Helpende Zorg (plus)’