Klaar voor een volgende stap in je carrière?

Het Leerwerkloket helpt je om te ontdekken wie je bent, wat je wil bereiken en welk beroep het beste bij je past. Weet jij al wat je droombaan wordt? Ontdek alles over leren en werken in onze rijk gevulde kennisbank door middel van onderstaande zoekbalk.

Mijn werk verandert en ik wil mee veranderen

Je werk verandert. Wat betekent dat voor jou? Je kunt je werkgever vragen om cursussen te volgen en mee te veranderen. Of wil je door alle veranderingen liever op zoek naar iets anders? Op deze pagina leggen we uit hoe je dat het best kunt aanpakken. 

Afbeelding
Zonnepanelen

Mijn werk verandert en ik wil mee veranderen

Ga in gesprek met je werkgever. Vaak is er meer mogelijk dan je zelf denkt. Jouw werkgever weet zelf het best aan welke vaardigheden of kennis er behoefte is binnen het bedrijf.

Tip van het Leerwerkloket: Maak voor jezelf vooraf een lijstje met dingen die je graag zou willen leren en bespreek dit tijdens het gesprek met je werkgever.

Heeft je werkgever niet genoeg kennis van leren en werken? Vertel hem of haar dan over het Leerwerkloket. Onze adviseurs weten wat er mogelijk is op gebied van scholing, subsidies en andere financiële voordelen.

Ik wil ander werk gaan doen

In sommige sectoren ligt het werk bijna stil, in andere sectoren is er wel vraag naar personeel. Een overstap naar een ander beroep is vaak goed mogelijk. Er is momenteel veel vraag naar mensen in de zorg, monteur zonnepanelen en naar hoveniers. Sectoren waarin het minder gaat zijn bijvoorbeeld de horeca, administratieve functies en transport.

Kijk ook eens bij Overstapberoepen naar keuzes die andere mensen hebben gemaakt voor een nieuw beroep.

Kans op werk

Wil je zelf alvast eens kijken in welke sectoren in jouw regio je het meest kans hebt op een baan? Kijk dan eens op deze pagina van het UWV. Hier vind je de meest recente lijsten met kansrijke en minder kansrijke beroepen. Zowel landelijk als regionaal.