Klaar voor een volgende stap in je carrière?

Het Leerwerkloket helpt je om te ontdekken wie je bent, wat je wil bereiken en welk beroep het beste bij je past. Weet jij al wat je droombaan wordt? Ontdek alles over leren en werken in onze rijk gevulde kennisbank door middel van onderstaande zoekbalk.

Webinar subsidieregeling praktijkleren in de derde leerweg!

Op dinsdag 14 december zal de webinar 'Subsidieregeling praktijkleren in de derde leerweg' online plaatsvinden van 10:00 tot 11:00 uur. Aanmelden voor de webinar kan hier.

Inhoud van de webinar

De webinar 'Subsidieregeling praktijkleren in de derde leerweg' zal u informatie geven over de mogelijkheden die het derde steun- en herstelpakket biedt voor het om- en bijscholen van werkzoekenden en werknemers die werkloos dreigen te raken. Bent u niet in de gelegenheid om de webinar op dinsdag 14 december van 10:00 tot 11:00 uur bij te wonen, dan kunt u deze ook later terugkijken.
Als u zich aanmeldt voor de SBB-nieuwsbrief dan kunt u daarvoor de link ontvangen in de nieuwsbrief van januari 2022.

Subsidieregeling Praktijkleren in de derde leerweg

In 2021 is op basis van de steun- en herstelmaatregelen van het kabinet, 63 miljoen euro beschikbaar gesteld voor kortdurende bij- en omscholing van werkzoekenden en werknemers die werkloos dreigen te raken, via praktijkleren in het mbo. Bij praktijkleren in het mbo wordt werken gecombineerd met het doen van (een deel van) een mbo-opleiding. Deze manier is gericht op het behalen van een praktijkverklaring, certificaat of diploma. In het webinar 'Subsidieregeling praktijkleren in de derde leerweg' worden de verschillende mbo opleidingsvormen in de praktijk, de financiële ondersteuning voor werkgevers en de voorwaarden om hiervoor in aanmerken te komen besproken.

Voor wie is de webinar?

Dit webinar is interessant wanneer u werkt bij een bedrijf, brancheorganisatie of O&O-fonds. Alleen erkende leerbedrijven kunnen weliswaar subsidie aanvragen, maar mocht u dat nog niet zijn en u staat er wel voor poen om (nieuwe) werknemers op te leiden, dan bent u van harte welkom om u aan te melden voor deze online bijeenkomst.
U kunt zich hier aanmelden. Kort voor aanvang van het webinar, ontvangt u de link om in te kunnen loggen.