Klaar voor een volgende stap in je carrière?

Het Leerwerkloket helpt je om te ontdekken wie je bent, wat je wil bereiken en welk beroep het beste bij je past. Weet jij al wat je droombaan wordt? Ontdek alles over leren en werken in onze rijk gevulde kennisbank door middel van onderstaande zoekbalk.

Zoek werk dat bij je past

Je zit thuis en wilt weer aan het werk. Je weet wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Kun je met jouw kennis en vaardigheden direct gaan solliciteren op de baan die je wilt, of is het beter eerst een cursus of opleiding te gaan volgen? Misschien past een baan in een andere sector beter bij je.

Afbeelding
Beroep

Gebruik de beroepenkaart om te zien hoeveel werkzoekenden in jouw regio zoeken naar een beroep. Welke opleiding hebben zij? En welke beroepen lijken op het gekozen beroep?

Ik wil ander werk gaan doen

In sommige sectoren ligt het werk bijna stil, in andere sectoren is er wel vraag naar personeel. Ander werk gaan doen is vaak goed mogelijk. Op dit moment is er bijvoorbeeld veel vraag naar mensen die willen werken in de zorg, als monteur zonnepanelen en naar hoveniers. Minder goed gaat het nu in de horeca, administratieve functies en transport.

Ga op zoek naar informatie over beroepen die je leuk lijken:

Kijk eens bij Overstapberoepen voor ideeën. Hier vind je voorbeelden van overstappen die andere mensen hebben gemaakt en die betere baankansen bieden.

Tip van het Leerwerkloket: Ga eens praten met iemand die het werk al doet. Misschien kun je zelfs een dagje meelopen. Lukt dat niet, kijk dan eens op de website van de Nationale Beroepengids. Hier vind je veel informatie over bijna ieder beroep.

Kans op werk

Wil je zelf kijken in welke sectoren in jouw regio je het meest kans hebt op een baan? Kijk dan eens op deze pagina van het UWV. Hier vind je de meest recente lijsten met kansrijke en minder kansrijke beroepen. Zowel landelijk als regionaal.

Heb je liever persoonlijk contact met een van onze adviseurs? Neem dan contact met ons op.