Klaar voor een volgende stap in je carrière?

Het Leerwerkloket helpt je om te ontdekken wie je bent, wat je wil bereiken en welk beroep het beste bij je past. Weet jij al wat je droombaan wordt? Ontdek alles over leren en werken in onze rijk gevulde kennisbank door middel van onderstaande zoekbalk.

Ontdek je talenten en vind een beroep dat bij je past

Ben je door de coronamaatregelen je baan verloren? Of zit je al langer thuis en wil je weer aan het werk? Dit is het moment om in actie te komen. Er zijn veel banen verloren gegaan, bijvoorbeeld in de horeca. Gelukkig er is ook veel werk bijgekomen. En in de zorg is er nog steeds een groot tekort. Dit was al zo voor corona en zo is het nu nog steeds.

Afbeelding
Passend Beroep

Test jezelf


Je wilt weer aan het werk, maar je weet niet goed wat je kunt. Misschien heb je al een tijdje niet gewerkt. Waarom zou een werkgever voor jou kiezen? Er zijn vast wel mensen die jonger zijn, of die meer werkervaring hebben in het werk dat jij graag zou doen. Gelukkig is er meer mogelijk dan jij op dit moment denkt.

Ga je op zoek naar een nieuwe baan, dan is het goed om eerst te bedenken:

  • Wat vind ik leuk en wat vind ik niet leuk?
  • Waar ben ik goed in en waar ben ik minder goed in?
  • Van welke dingen word ik vrolijk en wat geeft mij energie?
  • Wat voor werk past hierbij?

Tip van het Leerwerkloket: Vraag je partner, een vriend of een familielid om deze vragen voor jou te beantwoorden. Vaak zien zij kwaliteiten die je zelf niet ziet

Onze adviseurs zijn er om jou te helpen

Wat zijn jouw kwaliteiten? En wat vind je leuk?

Bij het Leerwerkloket kun je testen doen om te zien waar je goed in bent en wat je wilt. De uitkomsten van deze testen kun je gebruiken om je cv op te pimpen. Werkgevers worden hier ook enthousiast van. Zij zien dan dat jij echt moeite hebt gedaan om aan het werk te komen en zullen je eerder uitnodigen voor een gesprek.

Moeite met lezen en schrijven?

1 op de 9 volwassenen in Nederland heeft moeite met lezen en schrijven. Helemaal niks om je voor te schamen dus! Weet je dat je tegenwoordig heel veel zelf kunt doen om beter te worden met taal en het gebruik van een computer? Lees hierover in onze blogpost: Eerste hulp bij rekenen en taal.