Klaar voor een volgende stap in je carrière?

Het Leerwerkloket helpt je om te ontdekken wie je bent, wat je wil bereiken en welk beroep het beste bij je past. Weet jij al wat je droombaan wordt? Ontdek alles over leren en werken in onze rijk gevulde kennisbank door middel van onderstaande zoekbalk.

Artikel

Op weg naar meer vitaliteit en veerkracht

Om meer vitaliteit en veerkracht te bereiken hebben we een aantal opdrachten, zelftesten en workshops samengesteld die jou kunnen helpen.

Afbeelding
Werkplezier

Wat houdt vitaliteit en veerkracht in en waarom is het belangrijk?

Met veerkracht wordt je vermogen om te herstellen van stress en tegenslag bedoeld. En vitaliteit omvat je levenslust, je mate van energie en kracht. Voor jezelf, maar ook voor je werkgever is het belangrijk dat je vitaal bent. Als je vitaal bent zorgt dit ook voor meer veerkracht. Een indirect gevolg hiervan is meer werkplezier, wat voordelig en fijn is voor jezelf en natuurlijk ook voor je werkgever!

Wat biedt het kompas aan?

Het kompas is zo opgesteld dat je door middel van deze verschillende testen, opdrachten en workshops tips en inzichten krijgt om een optimale vitaliteit en veerkracht te behalen. Om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen volg je iedere stap van het Kompas naar veerkracht en vitaliteit. Dit is opgedeeld naar aanleiding van de volgende onderwerpen:

Werken aan jezelf

Jij bent de regisseur van jouw leven, dus je gaat ook zelf actie ondernemen. Dit kan door de onderstaande testen te maken.

Inzicht krijgen in jezelf

Heb je moeite met benoemen wat je leuk vindt? Wil jij meer inzicht in jouw leven? Onderstaande opdrachten maken dat voor jou een stukje makkelijker!

Zelf veranderingen doorvoeren

Via bovenstaande opdrachten, testen en workshops heb je voor jezelf duidelijk gemaakt wat je wilt in jouw loopbaan. Maar hoe ga je dit doorvoeren? Daarvoor kun je onderstaande opdracht maken en de workshop ‘Hoe blijf je werkgelukkig en vitaal’ tijdens corona volgen.