Klaar voor een volgende stap in je carrière?

Het Leerwerkloket helpt je om te ontdekken wie je bent, wat je wil bereiken en welk beroep het beste bij je past. Weet jij al wat je droombaan wordt? Ontdek alles over leren en werken in onze rijk gevulde kennisbank door middel van onderstaande zoekbalk.

Midden-Limburg start leerwerktraject: "Mensen in de zorg keihard nodig!"

Afbeelding
Leerwerktraject ‘Helpende Zorg (plus)’

Het leerwerktraject duurt anderhalf jaar en leidt de deelnemers op tot ‘Helpende Zorg (plus)’. En daar is veel behoefte aan, want de zorgsector groeit en is permanent op zoek naar nieuwe vakmensen. Daarom hebben verschillende organisaties de handen ineen geslagen: werkgevers in de zorg, gemeenten, UWV, Werkgeversservicepunt, Servicepunt Leren en Werken en Gilde Opleidingen in de regio Midden Limburg.

Jobcoach ondersteunt

De kandidaten hebben al een werkervaringsprogramma van 3 maanden doorlopen. Zij starten nu met de opleiding en sluiten een leer-arbeidsovereenkomst af met hun werkgever. Het ROC Gilde Opleidingen verzorgt de opleiding. Tijdens het traject kunnen de deelnemers een beroep doen op een jobcoach, die hen ondersteunt op het moment dat ze daar behoefte aan hebben. En die ook de ingangen kent naar zo nodig andere ondersteuning. Eerdere trajecten hebben bewezen dat zo de kans op het succesvol doorlopen flink wordt vergroot.   

Wethouder Marianne Smitsmans van Roermond is enthousiast over het traject. “We willen dat iedereen mee kan doen in onze stad en regio, en dit traject maakt daar echt werk van. En dan ook nog eens in een sector die meer arbeidskrachten keihard nodig heeft.”

Danny Toma is manager van het Werkgeversservicepunt Midden Limburg, het aanspreekpunt voor werkgevers op het gebied van arbeid. Ook hij heeft hoge verwachtingen: “Want het is een  unieke samenwerking tussen de publieke sector, werkgevers en onderwijs. En dat levert mooie kansen op voor mensen die nu nog aan de zijkant van de arbeidsmarkt staan.”

Mede mogelijk gemaakt door Keyport 2020 en provincie

De deelnemers gaan werken bij een van de zorgaanbieders die zich bij het traject hebben aangesloten: Zorghuis Nederland, Daelzicht, Proteion, De Zorggroep, Land van Horne, Hoeve de Kaolder, de Zorgboom en PSW. Keyport 2020 en de Provincie Limburg (vanuit ‘Zo WERKT Limburg’) steunen het project financieel.

Wilt u persoonlijk op de hoogte blijven van het laatste nieuws, kijk dan op www.roermond.nl/service om u aan te melden voor Roermondpost en/of Buurpost.