Klaar voor een volgende stap in je carrière?

Het Leerwerkloket helpt je om te ontdekken wie je bent, wat je wil bereiken en welk beroep het beste bij je past. Weet jij al wat je droombaan wordt? Ontdek alles over leren en werken in onze rijk gevulde kennisbank door middel van onderstaande zoekbalk.

LimburgLeert.nl: jezelf ontwikkelen voor alle Limburgers

Dinsdag 1 december is het nieuwe online platform ‘LimburgLeert.nl’ gelanceerd. Dit platform maakt scholing en online training bereikbaar voor alle Limburgse werknemers en werkzoekenden en is een gezamenlijk initiatief van Limburgse werkgevers, onderwijsinstellingen, vakbond en overheden.

Afbeelding
laptop en logo limurg leert

“Deze coronatijd bewijst dat je wendbaar en weerbaar moet zijn”, aldus Joost van den Akker, Gedeputeerde Economie, Onderwijs en Sport van de Provincie Limburg en een van de initiatiefnemers van dit platform. “Niet alleen als ondernemer, maar zeker ook als werknemer. Snel, digitaal kunnen om- en bijscholen is daarvoor een must. Met dit platform zorgen we ervoor dat er het scholingsaanbod voor iedereen beschikbaar is”.

Het nieuwe initiatief sluit goed aan op de Leerwerkloketten en het Limburgse loopbaanplatform ‘Leo Loopbaan’. “Hiermee wordt versnippering voorkomen en kunnen werkzoekenden, werknemers en werkgevers snel hun weg vinden, aldus Martin de Beer en Marianne Smitsmans, voorzitters van de Arbeidsmarktregio’s Zuid- en Midden-Limburg. Op LimburgLeert is op dit moment al gratis online leeraanbod beschikbaar voor iedereen die het platform bezoekt. “Naast het beschikbare aanbod is er ook de mogelijkheid om advies te krijgen”, geeft Ramon Niessen, namens het Leerwerkloket en Leo Loopbaan aan. “Zo kan loopbaanadvies opgevolgd worden door eventuele scholing die hiervoor nodig is”.

Op termijn wordt het platform steeds meer gevuld door aanbod van Limburgse scholen. Zowel mbo als hbo scholen doen mee aan het project. Karel van Rosmalen, voorzitter van het College van Bestuur van VISTA College: “Het is belangrijk dat het onderwijs partner is in dit project. We moeten ervoor zorgen dat ons aanbod van opleidingen flexibel is en past bij de vraag van werkgevers en werknemers. Onderwijs wordt steeds meer iets dat je tijdens je loopbaan volgt, en niet meer alleen tot het behalen van je eerste diploma”.

Ook werkgevers zijn vanaf het eerste uur betrokken bij LimburgLeert. Giel Braun van Ondernemend Limburg, de samenwerking tussen de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), MKB-Limburg en de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB), geeft aan dat ook werkgevers zien dat een goed scholingsaanbod van groot belang is. “Het is dan ook belangrijk dat deze scholingsvraag ingevuld kan worden met cursussen en opleidingen waar onze werkgevers en werknemers iets aan hebben. Daarom doen wij ook mee aan dit project”.

“Het project sluit aan bij alle landelijke regelingen”, sluit gedeputeerde Joost van den Akker af. “Tijdens de COVID-19 crisis zien we dat gelukkig ook de Rijksoverheid het belang van Leven Lang Ontwikkelen steeds beter inziet. Dit project en de samenwerking die erbij hoort, dient als voorbeeld voor de rest van het land!”.
Het volledige scholingsaanbod is te vinden op www.limburgleert.nl en wordt de komende periode voortdurend uitgebreid met nieuw aanbod.