Klaar voor een volgende stap in je carrière?

Het Leerwerkloket helpt je om te ontdekken wie je bent, wat je wil bereiken en welk beroep het beste bij je past. Weet jij al wat je droombaan wordt? Ontdek alles over leren en werken in onze rijk gevulde kennisbank door middel van onderstaande zoekbalk.

Artikel

Heb jij al een groene collega?

De kantoorplant helpt tegen werkstress. Wie zich goed voelt op het werk kan beter presteren. Je bent gelukkiger en kunt geconcentreerder je werk doen. Volgens een onderzoek aan de universiteit van Cardiff zouden planten op kantoor daarvoor zorgen. Je zou er zelfs tot 15% productiever van worden. Een groene collega lijkt dus een waardevolle toevoeging. 

Afbeelding
Pilea, oftewel de pannenkoekenplant
Pilea, oftewel de pannenkoekenplant

Kantoor proof

Leuk, zo'n plant op kantoor maar hoe zorg je ervoor dat je nieuwste aanwinst energie blijft geven in plaats van er dor en slapjes bij gaat hangen? Wijs bij voorkeur één collega aan die de plant verzorgt. Zo kun je beter bijhouden hoeveel water er wordt gegeven. Dit voorkomt uitdroging of juist de verdrinkingsdood. Als je lang plezier wilt hebben van je groene vriend gooi dan niet al je restjes koffie en koude thee in de aarde. Koffiedrap is daarentegen wel een goede bodem voor planten.

De juiste keuze

Net als bij het aannemen van goed personeel moet je ook goed nadenken over welke plant je op kantoor wilt neerzetten. Ga voor op kantoor liever voor een plant die niet veel verzorging en zonlicht nodig heeft. Zo zijn de populaire pilea, vrouwentongen of de drakenbloedboom idealen kantoorplanten die wel tegen een stootje kunnen.

Bron: Nu.nl
Afbeelding: Afbeelding van Anna Łowińska via Pixabay